Shërbimet e ofruara nga Klinikat dentare të Albamia Dent

fix

Devitalizacione dhëmbi

Kirurgji orale

Implantet dentare

Terapia konservative

Info.të dhënat personale

Dentistët Shqipëtar - Turizëm Dentar në Shqipëri

Ortodoncia

Endodonticia

Stomatologji estetike

Kirurgjia Maxillo-facciale

Parodontologjia

Implantology

Zbardhje dhëmbësh

Implantet dentare

Higjiena e dhëmbëve

{

info@albaniadent.com

© 2016 Nga Albania Dent - Dentistët në Shqipëri - Turizëm Dentar në Shqipëri - Rruga Pavarsia, 2008 Durrës (shiko në hartë) Tel: +39 3314041848

Kirurgjia Maxillo Facciale

Kirurgjia Maxillo-facciale është specialiteti odontoiatrik që merret me diagnostikimin dhe trajtimin kirurgjik dhe terapeutik të patologjive, traumave dhe defekteve në aspektin funksional dhe estetik të indeve të buta dhe të forta të zgavrës gojore dhe maksilofaciale
{

Kirurgu maxillo facial  trajton pacientët që vuajnë nga dhimbje në pjesët e fytyrës dhe malocclusionit, të cilët kanë pësuar trauma të fytyrës, vuajnë nga një tumore apo nga çistat e kockave të nofullës, ose paraqesin probleme patologjike funksionale e estetike të zonës maxillo -faciale.

Mosfunksionimi Temporo-mandibolar

 

Artikulacionet temporo -mandibolar, shtojca e vogël që lidh nofullën me kafkën dhe  me muskujt që përdoren për përtypjen, lejon lëvizjet mandibulare gjatë përtypjes, gëlltitjes ose gjatë të folurit.

Çrregullimet e këtij artikulacioni janë relativisht të zakonshme dhe paraqesin një sërë simptomash; ndëgjimi i një (krak) gjatë përtypetjes ose në fund të një hapje goje, duke krijuar  përshtypjen se nuk jeni në gjendje ta mbyllni ose hapni gojën tërësisht ose ta bëni atë duke ndjerë dhimbje, dhimbje veshësh, dhimbje koke.

 

Shkaqet kryesore të keqfunksionimit të  articolazionit temporomandibular 

 

 • Artriti
 • Pasojat e një traume
 • Shtërngimi i tepërt ose këcitja e dhëmbëve për shkak  bruxismit, sidomos gjatë natës.
 • zhvendosja apo spostamenti i  diskut që ndodhet midis   nofullës dhe zgavrës së kockës temporale, zhvendosja e saj prodhon tipo "krak", lëvizija që shoqëron  mbylljen dhe hapjen e gojës, e cila nga ana tjetër mund të jetë shenjë e një ngacmimi të ligamenteve të lindura ose të fituara. Në disk, gjithashtu mund të krijohet një hapsirë boshe (vrimë), e cila prodhon një tingull tipik gjatë lëvizjes. Kushtet e tjera me origjinë traumatike ose artriti reumatoid mund të shtyjnë pjesët anësore të artikulacionit  për t'u bashkuar, duke parandaluar lëvizjen e duhur të nofullës.
 • Stresi shkaktohet nga shtërngimi i tepruar dhe i tej zgjatur i dhëmbëve , siç ndodh në bruxism, që mund të japin një dhimbje të muskujve të nofullës  shumë të ngjashme me atë të shkaktuar nga mosfunksionim temporomandibular. Ndonjë herë, pacientët paraqesin një kombinim të problemeve të muskujve dhe të artikulacioneve, dhe nuk është rastësi që diagnoza e disfunksionit temporomandibular mund të komplikohet dhe të kërkojë procedura të ndryshme diagnostikuese.
{

KIRURGJIA MAXILLO FACIAL

 

Trajtimi i këtij mosfunksionim ndryshon nga kurat odontoiatrike konservative për zbatimin e pllakave occlusale për të hapur dhe rishpërndarë ngarkesat në nivel ndër-artikulare, për një kirurgji komplekse, e cila është e nevojshme në praninë e një  dëmtimi të dukshme të artikulacionit  ose kur trajtimi jo kirurgjikal  nuk ka qenë i suksesshëm. Operacioni mund të kryehet në arthroscopy me një metodë të njëjtë me atë të përdorur në orthopedi për  trajtimin e artikulacioneve më të mëdha si në gju, ose riparimin e indeve të dëmtuara kryehet me një ndërhyrje  kirurgjikale të drejtpërdrejtë.

 

Fushat e veprimit të Kirurgjisë maxillo faciale 

 

 • Implantologjia dentare
 • Kirurgji orale
 • Kirurgjia Orognatike - operacioni i gjuhës, shije dhe indeve të buta të gojës arthroscopija, temporomandibular dhe chirurgia e artikulacioneve
 • Kirurgjia e sëmundjeveiinflamatore  e kockave të nofullës dhe fytyrës
 • Traumatologjia e kockave të fytyrës  dhe indeve të buta.
 • Korrigjimi i keqformimeve dhe deformime në kockat e nofullave dhe fytyrës
 • Kirurgjia e orbitës së syrit  (keqformative, trauma, onkologjisë, estetikë)
 • Kirurgjisë estetike të fytyrës si buzët
 • Kirurgjia Rikonstruktive e kockave të nofullave dhe skeletit të fytyrës
 • Shperqëndrime osteogenetica e kockat e fytyrës dhe nofullës

 

Mikro Kirurgjia Rikonstruktive e kockave, indeve të buta dhe nervave me transplantime  nga pjesë të tjera të trupit.

Në kompentencat e specifikuara të specialistit  përfshijnë, përveç përgatitjes mjekësore e njohurive të përgjithshme në fushën e stomatologjisë, kirurgjisë plastike, otolaryngologjia dhe neurokirurgjija. Disa nga ndërhyrjet të kirurgjisë maxillo facciale  kryehen me shtrim në spital  me anestezi gjenerale me vendosjen e tubazioneve nëpermjet hundës ose trakeostomia në pacientëve, ditë kirurgji ose të plotë profesor, më të rëndësishme në anestezi të përgjithshme, ndoshta me hundës intubation ose tracheostomy, në bazë të kompleksitetit disa  ndërhyrje  të tjera kryehen në mënyrën më të thjeshtë, në regjim ambulator.

 

{
Create a website