Harta e faqes

Shërbimet e ofruara nga Klinikat dentare të Albamia Dent

fix

Devitalizacione dhëmbi

Kirurgji orale

Implantet dentare

Terapia konservative

Info.të dhënat personale

Dentistët Shqipëtar - Turizëm Dentar në Shqipëri

Ortodoncia

Endodonticia

Stomatologji estetike

Kirurgjia Maxillo-facciale

Parodontologjia

Implantology

Zbardhje dhëmbësh

Implantet dentare

Higjiena e dhëmbëve

{

info@albaniadent.com

© 2016 Nga Albania Dent - Dentistët në Shqipëri - Turizëm Dentar në Shqipëri - Rruga Pavarsia, 2008 Durrës (shiko në hartë) Tel: +39 3314041848

Kure dentare - Turizëm dentar në Shqipëri

Implantologjia Dentare në Shqipëri

Implantologjia Dentare është një degë e stomatologjisë që konsiston në teknikat kirurgjikale për vendosjen e implanteve dentare në kockën mandibulare ose maksilare,  për të rehabilituar funksionimin e përtypjes të një pacienti që ka humbur një ose më shumë dhëmbë.

Leggi di più

{

Parodontologjia

​Turizmo dentare në Shqipëri

{

Parodontologjia merret me kurimin dhe parandalimin e sëmundjes parodontale, më shpesh të njohur si "parodontiti" ose edhe më vonë i njohur si "pyorrhea". Parodontiti  në terminin shkencor do të thotë inflamacion i parodontitit në .​

Leggi di più


Implantet dentare në Shqipëri

{

Çfarë është një implant dentar?
Implant dentar është një vidë në lidhje titani që zëvendëson rrënjën natyrore të dhëmbit që mungon. Në  implantet e futur në kockën e nofullës është aplikuar  një perno monkone që ndryshe quhet abutment  i cili shërben për të mbajtur koronën që mund të vendoset me vidhë ose me ngjitje. Në këtë mënyrë dhëmbi është rikrijuar tërësisht, nga struktura e brendshme deri në kurorën e jashtme.

Implantet dentare përdoren për të zëvendësuar në mënyrë të sigurtë dhëmbët e hequr ose të dëmtuar. Dentistët tanë në Shqipëri te specializuar në implantet dentare  ju ofrojnë shërbime me cilësi të lartë me çmime shumë të volitshme.

Implant dentar është një procedurë komplekse. Gjatë vizitës së parë të dhëmbëve dentistat tanë do të bëjnë një vlerësim të detajuar të situatës tuaj klinike  për të formuluar një diagnozë të bazuar edhe në informacionet tuaja mjekësor të mëparshëme . Gjithashtu do t'ju formulojë një plan të plotë  e të detajuar per kurimin e dhëmbëve në muajt e ardhëshëm

Leggi di più

 Endodonzcia në Shqipëri

{

Endodoncia është një degë e stomatologjisë që parashikon kurimin e endodontit, ose më mir me thën hapësirën e brendëshme të çdo dhëmbi  në të cilin ndodhet pulpa dentare e përbërë nga qeliza, enët e gjakut dhe nervat.

Curimi endodontik është një procedurë dentare ambulatore që bëhet e nevojshme kur pulpa e indit e buta brenda dhëmbit është  infektuar për shkak të  dëmtimit të shkaktuar nga prezenca e karjeve të thella, si rezultat i ndërhyrjeve në dhëmb ose nga trauma që shkakton thyerje, copëzim ose plasaritje të thella.

Leggi di più

Higjiena Dentare 

Kur pacienti nuk kryen higjienën e duhur orale, mund të formohen karie, inflamacione të mishit të dhëmbëve

Higjiena Orale private, Higjena Orale Profesionale

Nëpërmjet mbajtjes korrekte të një higjiene  orale, ne largojmë  bakteret  dhe garantojmë një shëndet të mirë ndaj dhëmbëve dhe gojës sonë.

Leggi di più

Stomatologji estetike

{

Stomatologjia estetike merret me estetikën dentare, me termat e stomatologjisë estetike nën kuptojme studimin dhe realizimin e restaurimeve dentare, protezave të bëra përmes krijimit të formave dhe ngjyrave ideale, të cilat janë të nevojshme për shkak të problemeve të dhëmbëve siç janë frakturat, karier ose mungesa e dhëmbëve, rivendosjen ose përmirësimin e pamjes.


Leggi di più

Ortodoncia

{

Terapitë ortodontike që praktikohen në Shqipëri mund të jenë kirurgjike ose mekanike;

Terapia kirurgjikale nganjëherë është e nevojshme heqja e dhëmbëve të pjekurisë, të cilët, nëse nuk kanë hapësirë të mjaftueshme, rrezikojnë të shkaktojnë zhvendosje të dhëmbëve të tjerë duke krijuar dizalineamente dhe madje edhe keqfunksionime.Terapia mekanike zbatohet përmes përdorimit të pajisjeve të përshtatshme të personalizuara, të fiksuara ose të lëvizshme.Leggi di più

Proteza dentare 

{

Çfarë janë protesat dentare?

Protezat janë pajisjet mjekësore që kanë për qëllim rehabilitimin funksionimeve gojore të pacientit duke i zëvendësuar dhëmbët origjinal të hequr me një të re


Protezat dentare është një istrument compleks  e i ndërlikuar dhe e llojeve të ndryshme sipas funksionit që kryen estetike dhe funksionale në çdo pacienti:

Lexo më shumë

Terapia konservative - Turizmi dentar Shqipëri

{

Stomatologjia konservative merret me trajtimin e lezioneve të smaltit dhe dentinën e dhëmbëve me qëllim të rikthimit të anës funksionale dhe pamjes normale.

Karia dentare është një sëmundje degjenerative e indeve të forta të dhëmbëve, të smaltit dhe të dentinës.

Infeksioni fillon në sipërfaqen e dhëmbit dhe pastaj vazhdon brenda derisa të arrijë pulpën dentare, duke shkaktuar dhimbje dhe inflamacion.

Leggi di più

Kirurgjia orale - Turizëm dentar në Shqipëri

{

Kirurgjia orale, e quajtur edhe kirurgji odontostomatologjike, përfshin të gjitha operacionet kirurgjike që kryehen në hapsirën e gojës.

Ndërhyrjet kryesore të kirurgjisë orale dhe kurimet dentare të aplikuara nga klinikat tona dentare në Shqipëri.

Leggi di più

eyJlbiI6IlJhZGlvbG9neSIsIml0IjoiRGlhZ25vc3RpY2EiLCJkZSI6IkRpYWdub3N0aWsiLCJmciI6IkRpYWdub3N0aWMiLCJlcyI6IkRpYWdu83N0aWNvIn0=eyJlbiI6IiBSYWRpb2xvZ3kgUm9vbSIsIml0IjoiU2FsYSBkaSBSYWRpb2xvZ2lhIiwiZGUiOiJSYWRpb2xvZ2llcmF1bSIsImZyIjoiU2FsbGUgZGUgcmFkaW9sb2dpZSIsImVzIjoiU2FsYSBkZSBSYWRpb2xvZ+1hIn0=eyJlbiI6IkVuZG9kb250aWNzICIsIml0IjoiRW5kb2RvbnppYSAiLCJkZSI6IkVuZG9kb250aWUgIiwiZnIiOiJFbmRvZG9udGllICIsImVzIjoiRW5kb2RvbmNpYSAifQ==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

Shërbime Dentare

Protetikë dentare

Kurorë në dhëmbin natyral
Ura e dhëmbëve natyralë
Mbushje qeramike
Vermetic qeramike
Proteza ankoruar në kurora teleskopike
Metalike-qeramike
Zirconium-qeramika
Shtypi qeramik
Titanium-Ceramic
Gold-qeramike
Teknikë SLM

Diagnostics

3D-CT
Skaner intraoral 3D
Dixhitale orthopattern
Radioviziografia
Kamera intraoraleale
CAD-CAM
Korrigjimi i ATM
Spectro Shade
terapi ozoni

Implantologji

Implantet dentare
Kurorë në bimë
Ura mbi implantet dentare
Proteza e përkohshme për implantet
All-on-4
All-on-6
Ura fikse në 4 implante
Ura fikse në 6 implante
Straumann pro arch
Proteza gjysëm-fikse me bar mbi implantet
Proteza gjysëm fikse në implantet me lokator
Mini-Implants
Instalime Nobel
Implantet Straumann
Objektet Ankylos

Stomatologji protetive

Endodonticia
Mbushjet e përbërë
Heqja e karies me Laser
Stomatologji pediatrike
Gjilpërë dentare

Proteza e lëvizëshme

Punë e kombinuar
Protetikë me bashkangjitje precize
Proteza e lëvizëshme

Estetikë dentare

Ablacioni i tartarit
Zbardhjen e dhëmbëve
Zbardhjen e dhëmbëve me Laser
Bizhuteri dentare
Dizajni DSD-Digital smile

Kirurgjia orale

Heqja e dhëmbëve
Shtimi i kockave
Zgjerimi i kockave - Osteotomi i kreshtës së ndarë
Lartimi i sinusit maxillar
Largimi i granulomës
Heqja e një pjese të dhëmbit
Forma e margjinës gingival
Heqja e dhëmbëve të pjekurisë
Heqja e dhëmbëve të brendshëm
Largimi i frenulumit është shumë i dukshëm
Heqja e cisteve
Rigjenerimi i kockave me plazmën e gjakut-PRGF (19)

Orthodontics

Gjashtë muaj buzëqeshje
Pajisja fikse
Pajisje celulare
Ortodonzia për fëmijët
Ortonozia për të rriturit
Ekzaminimi i parë ortodontik
Ortodontia para prostetike

Periodontologji

Periodontologji
curettage
Terapia e kirurgjisë së periodontit
Qarkullues rigjenerues
Shtresa e mikro-aksesueshme

Anestezi dhe qetësim i vetëdijshëm

Anestezi lokale
Anestezi e përgjithshme
Sedacioni i ndërgjegjshëm me oksid azotuar
Sedacioni i ndërgjegjshëm

Create a website