Harta e faqes

Shërbimet e ofruara nga Klinikat dentare të Albamia Dent

fix

Devitalizacione dhëmbi

Kirurgji orale

Implantet dentare

Terapia konservative

Info.të dhënat personale

Dentistët Shqipëtar - Turizëm Dentar në Shqipëri

Implantology

Zbardhje dhëmbësh

Implantet dentare

Higjiena e dhëmbëve

Ortodoncia

Endodonticia

Stomatologji estetike

Kirurgjia Maxillo-facciale

Parodontologjia

{

info@albaniadent.com

© 2016 Nga Albania Dent - Dentistët në Shqipëri - Turizëm Dentar në Shqipëri - Rruga Pavarsia, 2008 Durrës (shiko në hartë) Tel: +39 3314041848

Dentistët Albania - Ortodoncia 

Ortodoncia është një degë e specializuar e stomatologjisë që studion anomalitë e kushtetutës dhe pozicionin e dhëmbëve duke u përpjekur për të zvogëluar problemet që mund të lindin për shkak të këtyre keqformimeve, duke shkaktuar vështirësi për t'u përtypur.

Qëllimi i trajtimeve ortodontike është të përcaktojë një shtrirje të dhëmbëve dhe një funksion mastikues efikas që favorizon shëndetin e dhëmbëve dhe zgavrën me gojë​

{

Terapitë ortodontike që praktikohen në Shqipëri mund të jenë kirurgjike ose mekanike;

Terapia kirurgjikale nganjëherë është e nevojshme nxjerrja e dhëmbëve të mençurisë, të cilat, nëse nuk kanë hapësirë të mjaftueshme, rrezikojnë të shkaktojnë zhvendosje të dhëmbëve ngjitur duke krijuar keqardhje dhe madje edhe keqfunksionime.

Terapia mekanike zbatohet përmes përdorimit të pajisjeve të përshtatshme të personalizuara, të fiksuara ose të lëvizshme, të cilat prodhojnë lëvizje të udhëzuara që mund të ndryshojnë disa kushte dentare që mund të bëhen në mënyrë të pakthyeshme më keq me kalimin e kohës.

Qëllimi i trajtimeve ortodontike është të përcaktojë një shtrirje të dhëmbëve dhe një funksion mastikues efikas që favorizon shëndetin e dhëmbëve dhe zgavrën me gojë

Terapitë ortodontike që praktikohen në Shqipëri mund të jenë kirurgjike ose mekanike;

Terapia kirurgjikale nganjëherë është e nevojshme nxjerrja e dhëmbëve të mençurisë, të cilat, nëse nuk kanë hapësirë ​​të mjaftueshme, rrezikojnë të shkaktojnë zhvendosje të dhëmbëve ngjitur duke krijuar keqardhje dhe madje edhe keqfunksionime.

Mekanika terapi zbatohet nëpërmjet përdorimit të pajisjeve të përshtatshme porosi, fikse ose të lëvizshëm, të cilat prodhojnë lëvizje udhëzuar në gjendje të modifikojë disa kushte dentare që me kalimin e kohës mund të përkeqësohet në mënyrë të pakthyeshme.

Shqipëria Dent - Llojet e trajtimit dentar dhe pajisjeve


Pajisja tradicionale fikse: konsiston në vendosjen e një tela në dhëmbë dhe disa mbështetës që riorganizojnë dhëmbët në një periudhë të ndryshueshme kohe, sipas gjendjes së tyre. Kjo është shpesh një zgjidhje estetike e pakëndshme që nuk mund të hiqet deri në fund të trajtimit.

Pajisja mobile: është një pajisje që mund të largohet në mënyrë të pavarur nga pacienti, në disa raste dhe për higjienën ditore të dhëmbëve. Për shembull, rekomandohet si dhëmbë i fëmijës kur rritet, në rast të mos-përshtatjeve të lehta ose për nevoja të veçanta.

Aparatet transparent: është një nga llojet e pajisjes më bashkëkohore dhe inovative të dhëmbëve .. Në mënyrë tipike, kjo zgjidhje është dhënë për të rriturit të cilët kanë për të vënë pajisjen deri në dhëmbë, në mënyrë që të kufizojë siklet Kjo zgjidhje konsiston në aplikimin e disa maska ​​transparente në dhëmbët që korrigjojnë pozicionimin, duke rezultuar të padukshme nga jashtë.

Invisalign është një pajisje dentale transparente që ju lejon të rregulloni dhëmbët e dredhur në një kohë të shkurtër, pa kompromentuar estetikën e gojës gjatë trajtimit. Është ndër ndërhyrjet e të ashtuquajturës ortodontia e padukshme.

Kjo teknikë moderne përdor maska ​​plastike transparente, të quajtura aligners, që lejon të korrigjohen papërsosmëritë, pa përdorur tela dhe pajisje metalike në gojë

Një trajtim ortodontik kërkon përgjithësisht kohë të gjatë trajtimi që mund të zgjasë për disa vite në varësi të ashpërsisë së situatës dentare.

 

Invisalign

Invisalign është një pajisje dentale transparente që ju lejon të lidhur dhëmbët shtrembër në një kohë të shkurtër,


pa kompromentuar estetikën e gojës gjatë trajtimit. Është ndër ndërhyrjet e të ashtuquajturës ortodontia e padukshme.

Kjo teknikë moderne përdor maska plastike transparente, të quajtura aligners, që lejon të korrigjohen papërsosmëritë, pa përdorur tela dhe pajisje metalike në gojë

Një trajtim ortodontik kërkon përgjithësisht kohë të gjatë trajtimi që mund të zgjasë për disa vite në varësi të ashpërsisë së situatës dentare.

Kjo teknikë moderne përdor maska plastike transparente, të quajtura aligners, që lejon të korrigjohen papërsosmëritë, pa përdorur tela dhe pajisje metalike në gojë

Një trajtim ortodontik kërkon përgjithësisht kohë të gjatë trajtimi që mund të zgjasë për disa vite në varësi të ashpërsisë së situatës dentare.

Create a website