Shërbimet e ofruara nga Klinikat dentare të Albamia Dent

fix

Devitalizacione dhëmbi

Kirurgji orale

Implantet dentare

Terapia konservative

Info.të dhënat personale

Dentistët Shqipëtar - Turizëm Dentar në Shqipëri

Ortodoncia

Endodonticia

Stomatologji estetike

Kirurgjia Maxillo-facciale

Parodontologjia

Implantology

Zbardhje dhëmbësh

Implantet dentare

Higjiena e dhëmbëve

{

info@albaniadent.com

© 2016 Nga Albania Dent - Dentistët në Shqipëri - Turizëm Dentar në Shqipëri - Rruga Pavarsia, 2008 Durrës (shiko në hartë) Tel: +39 3314041848

Dentistët Shqipëri - Parodontologjia në Shqipëri

Ne kemi konsideruar gjithmonë shëndetin parodontal si përparësi dhe hap themelor për trajtimin e shëndetit të gojës së pacientëve tanë

Parodontologjia në Shqipëri - Trajtimi i parandalimit të sëmundjes periodontale

{

Parodontologjia merret me trajtimin dhe parandalimin e sëmundjes periodontale, më shpesh të njohur si "periodontiti" ose edhe më vonë i njohur si "pyorrhea". Periodontiti është në terma shkencorë​

Parodontologjia merret me trajtimin dhe parandalimin e sëmundjes periodontale, më shpesh të njohur si "periodontiti" ose edhe më vonë i njohur si "pyorrhea". Periodontiti është inflamacion i periodontiumit në terma shkencorë.

Inflamacion i detyrohet pothuajse gjithmonë një higjeje të dobët ose të pasaktë të dhëmbëve, e cila, nëse zgjatet me kalimin e kohës, bëhet kronike duke shkaktuar zvarritjen e dhëmbëve nga dhëmbët dhe duke shkaktuar formimin e të ashtuquajturës xhepa periodontal, të cilat, nga ana tjetër, shkaktojnë dëme në kockën alveolare me reduktimin konsekuent të lartësisë së tij. Nëse ndodh që të bëhet kronik, dhëmbët fillojnë të lëkunden dhe nëse nuk merren masa urgjente dhe me metoda të përshtatshme, rënia e dhëmbëve të prekur do të jetë e pashmangshme.

{

Shqipëria Dent ka konsideruar gjithmonë shëndetin parodontal si përparësi dhe hap themelor për trajtimin e shëndetit të gojës së pacientëve tanë. Në mungesë të një kontrolli të mirë të pllakës bakteriale dhe të inflamacionit gingival, terapitë dentare janë të destinuara në mënyrë të pashmangshme për dështim.

Çfarë është një mjek periodontist?


Periodontist është një dentist i specializuar, zakonisht jashtë vendit, në parandalimin, diagnozën dhe trajtimin e sëmundjeve periodontale, si dhe vendosjen e implantit dhe kirurgjinë rindërtuese kur dhëmbët dhe indet janë shkatërruar nga procese të ndryshme patologjike.
Periodontist gjithashtu merret me restaurimin e estetikës së buzëqeshjes nëpërmjet procedurave kirurgjike estetike.

Shqipëria Dent - Simptomat e periodontit


inflamacion gingival, në lidhje me rreth 40% të të rriturve, e cila fillon shumë shpesh me gjakderdhje të thjeshtë të mishit të dhëmbëve gjatë pastrimit ditor të dhëmbëve ose gjatë përtypjes së ushqimeve veçanërisht të ngurta,
Ënjtja e mishit të dhëmbëve që bëhet gjithnjë e më e ndjeshme ndaj kontaktit të furçë dhëmbësh dhe ushqimit.
halitozë që është fryma e zjarrtë dhe shtrembërimi i ndjeshmërisë së shijes
Shtrirja e dukshme e dhëmbëve (e përcaktuar nga tërheqja e mishrave dhe resorptimi i kockave).

Dentisti Shqipëria - Shkaqet kryesore të sëmundjes së periodontitit


Higjiena e dobët me orale, me rritjen konsekuente të pllakës bakteriale që merr zvarrit thellë dhe më thellë midis mishit të dhëmbëve dhe sipërfaqes së rrënjëve të dhëmbëve dhe kështu bëhet gjithnjë e më pak e tolerueshme nga furça dhe dhëmbët e dhëmbëve.
Një predispozitë gjenetike, pra një sistem imunitar që nuk zhvillohet mjaftueshëm dhe i aftë për të sulmuar florën bakteriale të përfshirë.
Shkaku i sëmundjes është bakteret anaerobe që jetojnë në mungesë të oksigjenit
Pirja e duhanit.
Diabetes mellitus.
Sëmundjet cerebrovaskulare dhe kardiovaskulare.
barrë

Rreziqet kryesore që lidhen me periodontitis - Dentist Albania

Një përkeqësim i mundshëm i osteoporozës.
Një predispozicion më i madh ndaj sëmundjeve të frymëmarrjes.
Një rrezik i shtuar për goditje apopleksike.
Një rrezik i shtuar për sulme në zemër.
Një rritje në rrezikun e lindjes së parakohshme.
Përkeqësimi i diabetit mellitus.

Dentist Albania - Fazat për diagnostikimin dhe trajtimin e sëmundjes periodontale


Faza e diagnostikimit për një vlerësim sa më të plotë të gjendjes shëndetësore të mishit të dhëmbëve dhe të strukturave mbështetëse të dhëmbëve.
Mbledhja e një sërë masash përmes të ashtuquajturit anketë periodontale
Matja me instrumenta të kalibruar të një grupi standard parametrash për secilin dhëmb; thellësia e brazdë formuar midis gingiva dhe sipërfaqen e dhëmbëve, tërheqjen e mundshme të diferencë gingiva në lidhje me pozicionin origjinal, lëvizshmërinë e dhëmbëve dhe të tjerët).
Ekzekutimi i radiografive sipas protokolleve që lejojnë një vlerësim të saktë të marrëdhënieve ekzistuese në indet skeletore dhe rrënjët e dhëmbëve.


Informacioni i mbledhur përdoret për të orientuar llojin e terapisë paraprake ose fillestare, kontrollin e inflamacionit aktual dhe aktiv.

Terapia fillestare zakonisht përfshin heqjen e pllakës bakteriale dhe gurit të pranishëm në nivelin e mësipërm dhe subgingival gjatë një ose më shumë emërimeve.

Pas kësaj faze fillestare zhvillohet një fazë diagnostike të rivlerësimit, në të cilin parametrat vlerësuar tashmë dhe maten në vizitën e parë u ri-analizuar nga një vlerësim i krahasimit diagnostik me kuadrin fillestar.

Terapitë periodontale ofrojnë një vlerësim të njëkohshëm të çdo nevoje të mëtejshme terapeutike të çdo pacienti.

Trajtimet periodontale.

Përmirësimi i indeve të buta dhe menaxhimi i saddles pa kujdes: kjo procedurë përmirëson vëllimin dhe estetikën e zonave gingival pa dhëmbë.
Kujdesi i buzëqeshjes, i ashtuquajturi buzëqeshje gingival, domethënë, nëse keni shumë pjesë të gomës, ne punojmë për të shëruar këtë kufi estetik.
Zgjatja e kurorës klinike, shërben për të rritur pjesën e dukshme të dhëmbit. Kjo ndodh falë teknikave të ndryshme që merren në konsideratë sipas nevojës së pacientit.
Gingivectomy, kjo shërben për të eliminuar xhepat ose xhepat gingivë shkaqet e gurit.
Zhvendosja e panik në një mënyrë apikal, në thelb vlen një hekur në mes të çamçakëz dhe dhëmb që nuk dëshiron për të vepruar, e cila është zbuluar duke rritur çamçakëz lart.
Procedurë thelbësore për të qenë në gjendje të veprojë, por edhe për heqjen e tartarit më kokëfortë.
Teknika e osteoreservation, ndryshon nga ajo e zhvendosjes së përplasjes, për objektivat e ndryshme
Ngritja e panik përfshin heqjen e xhep dentare, i osteoresettiva teknike formon indet gingival që shërbejnë për higjienën e duhur të dhëmbëve si në vend dhe në shtëpi më pas.

 

 

 

 

Create a website