Shërbimet e ofruara nga Klinikat dentare të Albamia Dent

fix

Devitalizacione dhëmbi

Kirurgji orale

Implantet dentare

Terapia konservative

Info.të dhënat personale

Dentistët Shqipëtar - Turizëm Dentar në Shqipëri

Ortodoncia

Endodonticia

Stomatologji estetike

Kirurgjia Maxillo-facciale

Parodontologjia

Implantology

Zbardhje dhëmbësh

Implantet dentare

Higjiena e dhëmbëve

{

info@albaniadent.com

© 2016 Nga Albania Dent - Dentistët në Shqipëri - Turizëm Dentar në Shqipëri - Rruga Pavarsia, 2008 Durrës (shiko në hartë) Tel: +39 3314041848

Proteza dentare në Shqipëri

Proteza e dhëmbëve përdoret për të rehabilituar funksionet gojore të pacientëve duke zëvendësuar dhëmbët natyrorë që mungojnë me elementë dentale artificiale

Dentistët Shqipëri - Llojet e protezave dentare

{

Dentisti Albania - Tipologie di protesi dentali

Proteza e fiksuar zëvendëson elementët natyrorë të dhëmbëve me produkte definitive dhe të qëndrueshme. Këto janë veneers, kurorë zëvendësuese artificiale të një dhëmbi të vetme dhe ura zëvendësohen nga elementë më të dhëmbëve të çimentuar për të mbështetur shtyllat e dhëmbëve natyrorë të afërt dhe prandaj nuk mund të lëvizin nga pacienti.

Proteza e lëvizshme zëvendëson një pjesë ose tërë harkun e dhëmbëve dhe mund të hiqet nga pacienti për qëllime të higjienës ditore.

Proteza e lëvizshme mund të jetë e pjesshme ose totale.
Protezë pjesshëm ankoruar me anë të kapëseve deri mbetje natyrale dhëmbëve apo sulme me elementet natyrale dhëmbësh ose implante artificiale, është i formuar nga një strukturë metali nga i cili merr emri i skeletonized. Prania e kllapa metalike lejon që të marrë një nivel më të mirë të stabilitetit funksionale dhe masticatory dhe përfshin një ose më shumë elemente dentare ku ata përshtaten sulmeve të skeletonized.

Proteza e përgjithshme e rrëshirës, ​​e quajtur proteza, zëvendëson një ose dy harqe të dhëmbëve që qëndrojnë vetëm në mukozën dhe në kockën e pacientit. Pavarësisht nga stabiliteti i protezave është komprometuar nga resorption gradual kockave të tilla si për të kërkuar të rregullt "Relining" nga ana e dentisti dhe efikasitetin masticatory është reduktuar në krahasim me zgjidhjet e tjera proteza, protezat totale është ende një zgjidhje më të lirë dhe më pak komplekse për të rivendosur funksionet gojore të pacientit. Përdorimi i materialeve inovative të përbërë dhe qeramika garanton vlefshmërinë funksionale, anallergjike dhe estetike të rezultatit.

Dentiera
{

Proteza e kombinuar mobile rikthen efektivitetin e harkut të dhëmbëve përmes mbështetjes së dhëmbëve ose implanteve të titanit.

Proteza është e lëvizshme por e fiksuar dhe e bërë e qëndrueshme duke ankoruar pajisje që sigurojnë funksionalitet afatgjatë. Ky lloj i pajisjes, e ndezur në këmbët artificiale, ofron avantazhin e të mos shkarkuar forcën e tyre masticatory në dhëmbët e mbetur, në mënyrë progresive duke minuar shëndetin dhe stabilitetin, siç ndodh në rastin e proteza të pjesshme ose skeletonized.

Dentistët Shqipëria - Mbështjellë akrilik ose metalik


Proteza totale zëvendëson mungesën totale të dhëmbëve. Prodhimi varet nga anatomia e nofullës, e cila formohet pas nxjerrjes së dhëmbëve. Ajo mund të jetë plotësisht acrylate, akrilik Ivocap (proteza cilësi akrilike shumë më i qëndrueshëm sesa protezë standarde) ose protezë metalike Wironit. Për njerëzit që janë tepër i ndjeshëm për ngurtësinë e protezave, ai ofron mundësinë 'për ndërtimin e protezave me fund të butë, e cila i përmbahet mukozës / gingiva, dhe gjithashtu në kombinim për të zgjedhur me implantit që është futur në strukturën e kockave.

Këto proteza zakonisht kanë si bazë një skelet metali proteza e pjesshme që mund të jetë bërë prej çeliku, aliazh titani, të fortë dhe më të hollë, kombinime gold-platin, si dhe kombinimet ekskluzive e metaleve dhe akrilate. Dhëmbët që lidhen me protezat mund të jenë klasike, shumëngjyrësh, qeramike dhe zirkon. Secila prej këtyre kombinimeve jep një estetikë më të mirë dhe një natyralitet të jetë ziliqar.

{

Proteza e pjesshme Shqipëria
Një protezë e pjesshme zëvendëson mungesën e dhëmbëve të ndryshëm. Është ndërtuar në qoftë se nuk ka mundësi të urës ose nëse pacienti vendos të vendosë një zëvendësues më të lirë. Mund të jetë tërësisht akrilik, IVOCAP akrilik ose WIRONIT protezë metalik. A protezë të jetë e mundur ", pa angazhim ', dmth' ato të cilat bashkëngjitni veten në fissamento etecmen, telescopically dy kurora ose baza që Dolder dhe" të padukshme për "syrin e njeriut, dhe lehtëson përdorimin e protezës. Para dorëzimit të pacientit, në një bazë në një titan shumë të hollë, qeramika është vendosur në dhëmbë, dhe në trupin e protezave një material në ngjyrën e mishit të dhëmbëve të pacientit.

Dentistët Shqipëri - PROSTESI ANTI-ALLERGIC

Me zbulimin e materialeve të reja dhe teknikave të punës janë zbuluar materiale të reja që nuk shkaktojnë reaksione alergjike. Reagimi alergjik mund 'të jetë djegia e kufizuar dhe edema e mukusit në zgavrën me gojë ku ka' protezat, ose më e madhe, kur ju mund të shihni blisters në trup, hundë vazhdueshëm pikoj, kruarje, dhe kështu me radhë. Gjithashtu, vëmë në dukje shembuj të ngjashëm në njerëz që, si një përbërës kimik i urave të tyre, paraqesin nikel.

 

Dentistët Shqipëri - PROSTESI ANTI-ALLERGIC

Me zbulimin e materialeve të reja dhe teknikave të punës janë zbuluar materiale të reja që nuk shkaktojnë reaksione alergjike. Reagimi alergjik mund të jetë djegie e kufizuar dhe edemë e mukusit në zgavrën me gojë ku ka protezë, ose më të mëdha, kur mund të shihni blisters në trup, dripping e hundës vazhdueshme, kruajtje, dhe kështu me radhë. Gjithashtu, vëmë në dukje shembuj të ngjashëm në njerëz që, si një përbërës kimik i urave të tyre, paraqesin nikel.

Dentistët tanë në Shqipëri specializohen në zgjidhjen e problemit që shkaktojnë reaksione alergjike duke aplikuar materiale antiallergjike.

Për njerëzit alergjik ndaj ngurtësisë së materialeve të protezave dentare, ekziston mundësia e një proteze të re me një pjesë të butë të ulët ose me futjen e materialeve të buta të butë në protezat tuaja të vjetra. Rezultati është se protezat nuk shqetësohen më, nuk shkaktojnë acarim dhe fërkim të plagëve, më në fund ju mund të shijoni jetën tuaj të përditshme pa u ndjerë në siklet për shkak të protezave jo të rehatshme, estetikisht të pakëndshme dhe të turpshme për ju.

Përveç ndërtimit të protezave të reja, dentistët shqiptarë kryejnë gjithashtu riparime të prostatës ekzistuese të vjetër, ose bëjnë ndryshime për të bërë protezat të ulen më mirë në zgavrën me gojë.

Create a website