Harta e faqes

Shërbimet e ofruara nga Klinikat dentare të Albamia Dent

fix

Devitalizacione dhëmbi

Kirurgji orale

Implantet dentare

Terapia konservative

Info.të dhënat personale

Dentistët Shqipëtar - Turizëm Dentar në Shqipëri

Implantology

Zbardhje dhëmbësh

Implantet dentare

Higjiena e dhëmbëve

Ortodoncia

Endodonticia

Stomatologji estetike

Kirurgjia Maxillo-facciale

Parodontologjia

{

info@albaniadent.com

© 2016 Nga Albania Dent - Dentistët në Shqipëri - Turizëm Dentar në Shqipëri - Rruga Pavarsia, 2008 Durrës (shiko në hartë) Tel: +39 3314041848

Stomatologjia Konservatore në Shqipëri

Terapia Konservatore përfshin të gjitha procedurat e aplikuara për të ruajtur ose rindërtuar indet e dhëmbëve.​

Stomatologjia konservatore merret me trajtimin e lezioneve në smalt dhe dentinën e dhëmbëve me qëllim të rikthimit të funksionit dhe pamjes normale.

Kariesit dentar është një sëmundje degjenerative e indeve të dhëmbëve të rënda, smalt dhe dentin.

Infeksioni fillon në sipërfaqen e dhëmbit dhe pastaj vazhdon brenda derisa të arrijë pulpë dentare, duke shkaktuar dhimbje dhe inflamacion.

{

Dentist Albania - Shkaqet e kariesit dentar

Faktorët ch

dhe ata shkaktojnë karies dentare janë kaq shumë;

bakteret,
Sheqernat, sheqernat e thjeshta dhe sheqernat më ngjitëse janë më të rrezikshmet. Frekuenca e lartë e marrjes së sheqerit mban një pH të gojës acidike dhe demineralizimi është i vazhdueshëm
mosha,
Zakon i pirjes së duhanit.

  • Arch dengarmonic dentare (dhëmbët e dredhur), e cila lehtëson formimin e pllakës cariogenic duke e bërë të vështirë për të hequr.
   Zakonet e këqija të hahet, që janë ushqime të shpeshta ose konsumim i tepërt i ushqimeve të ëmbla, rrisin rrezikun e kariesit
   Ndryshime të rrjedhës së pështymës. Pështymja lufton kariesin duke tamponuar aciditetin e gojës dhe ka funksionin mikrobicid dhe imun.
   Simptomat janë të shumta dhe të ndryshme; ndjeshmëri ndaj dhimbjes së ëmbël, të butë tipike të kariesit të thellë.

   Trajtimi i kariesit përfshin heqjen e indit të infektuar dhe zëvendësimin e saj me materiale të përshtatshme. Në rast se përfshirja e pulpës është e avancuar, do të jetë e nevojshme të hiqet indeksi i dëmtuar dhe ta zëvendësojë atë me endodontikë.

   Për ta parandaluar këtë, është e domosdoshme të lani dhëmbët pothuajse gjysmë ore pas çdo vakt, pasi që në minutat e para pas ngrënies së ushqimit, niveli i lartë i aciditetit të gojës predispozon në demineralizim sipërfaqësor.

  {

  Një tjetër praktikë e parandalimit të kariesit është nënshkrimi i brazdave të molarëve të parë tek fëmijët e moshës 7-8 vjeçare. Duke vulosur këto groove me një rrëshirë fluide, dhëmbi është i mbrojtur nga sulmi i acideve të baktereve.

  Pas aplikimit të përbërësve të dritës-shëruese, ato ndriçohen me një dritë të një gjatësi të valës së veçantë, në mënyrë që të kombinohen monomeret në polimere. Ky proces është bërë i mundur nga një molekulë që vepron si një photoactivator.

  Përbërjet janë në përgjithësi materiale që duhet të mbahen larg pështymës dhe lagështisë, në të vërtetë në stomatologji konservative përdoret zakonisht diga e gomës e cila është një fletë e hollë prej gome në të cilën janë bërë vrima, nëpërmjet të cilave janë futur dhëmbët për t'u trajtuar. Fletë është e stabilizuar nga një ose më shumë grepa dhe ndoshta nga ligatura të përbërë nga çizme dentare. Jashtë zgavrës me gojë, diga mbështetet nga një hark metalik ose plastik që e mban atë të tendosur.

  Përbërjet janë në përgjithësi materiale që duhet të mbahen larg pështymës dhe lagështisë, në të vërtetë në stomatologji konservative përdoret zakonisht diga e gomës e cila është një fletë e hollë prej gome në të cilën janë bërë vrima, nëpërmjet të cilave janë futur dhëmbët për t'u trajtuar. Fletë është e stabilizuar nga një ose më shumë grepa dhe ndoshta nga ligatura të përbërë nga çizme dentare. Jashtë zgavrës me gojë, diga mbështetet nga një hark metalik ose plastik që e mban atë të tendosur.

  Albania Dent - Kujdesi i kariesit, parandalimi dhe terapi konservative


  Terapia e karies simptomatike dhe / ose e kavituar konsiston në heqjen e indeve karioze nëpërmjet përdorimit të instrumenteve mekanike ose manuale dhe në mbushjen e zgavrës së mbetur me materiale të ndryshme nga amalgamë argjendi antiestetike në materialet më estetike si përbërësi ( të përbërë nga matrica e rrëshirë, mbushësi inorganik, bashkim silan, aktivues), çimento qelqi qelqi, inlaje ari ose qeramike, në varësi të kërkesave estetike dhe funksionale.

  Për parandalimin e kariesit është e domosdoshme t'i nënshtroheni seancave profesionale të higjienës së gojës të paktën dy herë në vit: prandaj është e nevojshme të shkoni tek dentisti juaj, i cili mund të mbështetet në bashkëpunimin e një higjenisti dentar. Higjiena ditore orale është njësoj e rëndësishme kur përdorni pastë dhëmbësh, furçë dhëmbësh dhe çizme dentare.

  Create a website